Öjebyn och de sista dagarna i Piteå

Fortsätter berättelsen om sommarresan. Efter den kalla natten med lite sömn vaknade vi till en solig dag. Åkte till Harrbäcken på loppis, hittade inget annat än några våfflor. 
 
 
Åkte sedan och gick lite i Öjebyn, gamla stan i Piteå. Här låg Piteå centrum fram till en brand år 1666. 
 
 
Sedan blev det ännu fler loppisbesök, hittade lite ett och annat.
 
 
Sedan blev det en tur på stan i Piteås nuvarande centrum. Vi tyckte inte det var mycket att se, tänkte inte hitta någon mat heller, blev kebab till sist. Men visst, en liten mysig stad var det nog ändå.
 
 
Åkte tillbaka till campingen. Det var inte speciellt varmt, blåste lite, men i lä var det varmt så vi låg och solade oss i tältet en stund (med dörren öppen alltså, hehe). 
 
 
Lite senare blev det en promenad runt campingen igen. Sedan blev det filmkväll i tältet.
 
 
Följande dag hade vi ingen brådska. Åkte in till centrum och handlade lite. Sedan grillade vi kött utanför tältet, blev riktigt gott! 
 
 
Sedan gick vi till Äventyrsbadet som låg intill hotellet. Det var sådär. Vi är ju inte precis några som åker i rutschbanor och sådant, vi saknade en bassäng där man kunde simma ordentligt. Dessutom var golven livsfarligt hala, jämfört med på andra badinrättningar. Det sprang barn överallt, och inget fel med det, men de hoppade i bassängerna här och där och "trillade ivägen". På många andra bad är det förbjudet att dyka i från bassängkanterna. Dock fanns det en gemensam ångbastu, men den var inget att hurra för, ganska kallt och lite ånga. Helt enkelt inget bad vi kommer att besöka igen. Men säkert roligt för barn, dock inte för vuxna. 
 
På kvällen testade vi på campingens minigolf. Det var roligt för jag vann, hehe.
 
 
Då följande natt närmade sig klädde jag på mig så mycket jag kunde så jag inte skulle frysa, det lyckades ganska bra.
 
 
Följande morgon packade vi ihop tältet och åkte vidare, men mera om det en annan dag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0