Veckans maträtter

Den här veckan har jag testat att laga nya maträtter nästan varje dag. Men inte en enda har fastnat på bild. Vad säger det då, jo att det varit så gott att jag inte hunnit ta fram kameran.
 
I tisdags blev det Omelettwraps,var mycket godare och mättande än man kunde tro. Skulle ha räckt med en var. Receptet hittade jag HÄRmen gjorde ändå lite på mitt sätt.
 
 
OMELETTWRAPS
 
Till 2 portioner behöver du följande:
 
4 ägg 
2 msk vatten
salt och peppar
smör att steka i
valfri fyllning t.ex. paprika, champinjoner, skinka, ost, gurka, salladsblad
ev. lite smaksatt majonnäs/hamburgardressing
 
Blanda ihop ägg, grädde, salt och peppar. Stek omeletterna. Går bäst att steka i en lite mindre panna, men hade ingen sådan så fick nöja mig med en stor. 
 
Skar några paprikor i mindre bitar samt lite påläggsskinka. Sedan var det bara att fylla omeletten som en tortilla. Till sist toppade jag med lite hamburgardressing. Blev riktigt smaskens! Skulle nog ha blivit för torrt utan dressingen.
 
 
I onsdags lagade jag Nötfärsbiffar med löksås och kålrotspytt. Även det receptet hittade jag HÄRKöttfärsbiffarna var inget nytt, och kålrot har jag nog gjort pyttipanna av någon gång förut. 
 
 
NÖTFÄRSBIFFAR MED LÖKSÅS OCH KÅLROTSPYTT
 
Till 3-4 portioner behöver du:
 
 
BIFFAR
400 g köttfärs
1 ägg
½ dl grädde eller vatten
1 msk oxfond
2 tsk salt
peppar
(paprikakrydda och chilikrydda)
 
PYTTEN
1-2 kålrötter (beror lite på hur stora de är)
buljong
salt,peppar
 
LÖKSÅS
2 gula lökar
smör att steka i
4 dl grädde
2 dl mjölk
1 köttbuljong
salt
peppar
 
Gör så här:
 
Blanda ingredienserna till biffarna. Forma biffar och stek i smör tills de fått fin färg. Lägg över i ugnsform.
 
Skala kålrötterna och skär i små bitar. Koka upp i buljong i ca 5 minuter. Häll bortvattnet i ett durkslag och lägg över pyttet i en stekpanna med smör. Stek pyttet på medelstark värme till kålroten är mjuk och fått fin färg. Smaka av med salt och peppar.
 
Skala löken och skär i tunna skivor. Fräs mjuka i smör, de ska inte få färg utan tills de är genomskinliga. Häll grädde och mjölk över och lägg ner köttbuljongtärningen. Låt sjuda i 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över biffarna vid servering.
 
Till rätten serverade jag en vanlig grönsallad. Kålrotspyttipanna får det nog bli snart någon dag, var ju riktigt gott med kålrot. Kålrot är dock inte riktigt lchf vänlig, 9 kolhydrater på 100g, men ändå bättre än potatis som har 17 kolhydrater på 100g.
 
 
Igår lagade jag något riktigt gott, nämligen Kyckling med mozzarella, valnötter och basilikasås. Receptet hittade jag HÄR
 
KYCKLING MED MOZZARELLA, VALNÖTTER OCH BASILIKASÅS
 
Till fyra portioner behöver du:
 
4 kycklingfiléer
1 paket bacon
1 dl hackade valnötter
(1 dl svarta oliver)
1 paket mozzarellakulor 100g
salt och peppar
 
BASILIKASÅS
2 dl crème fraiche eller gräddfil
2 msk olivolja
1 kruka färsk basilika
1/2 tsk salt
lite svartpeppar
1 riven vitlöksklyfta
 
Börja med att laga basilikasåsen. Mixa alla ingredienser och ställ kallt.
 
Sätt ugnen på 225 grader, stek baconen. Lägg kycklingfiléerna i en smord form, salta och peppra. Lägg in formen i ugnen i 10 minuter
 
Ta ut formen och lägg på mozzarella, bacon och grovhackade valnötter (om du vill skivade oliver). Sätt in i ugnen i 15 minuter. Servera med en god sallad och den kalla basilikasåsen. 
 
Det här var så gott så gott! Speciellt basilikasåsen. Basilikasåsen passar också bra som dressing till sallad. Den kommer jag nog att göra fler gånger.
 
Ikväll har jag lovat att göra blomkålspizza, får se vad det blir till.
 
 
Hoppas ni har en bra fredagskväll!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0