Playa del Inglés dag 1 - Shoppingrunda och svalt väder

Vår första dag i Playa del Inglés började med soligt men fortfarande blåsigt väder.  Så värst varmt var det inte heller, ca 17-18 grader men kändes kallare. Kokade eget kaffe innan vi gick ner och åt hotellfrukost. Ja vi hade både kaffe och mjölk med så vi skulle klara oss, hehe. Det fanns inte så mycket som vi vågade äta vid frukosten, men bröd och yoghurt går ju alltid ner.
 
 
Lite senare blev det en promenad till San Fernando, en stadsdel norr om Playa del Inglés. Där shoppade vi mat och annat behövligt. Visst fanns det x antal matbutiker närmare hotellet, men hade läst att det är billigare att storhandla längre bort från centrum och så var det nog. Då vi hade handlat färdigt kändes det skönt att hoppa i en taxi tillbaka till hotellet, billigt och bra.
 
 
Då vi ätit lite mat var det dags att ta en titt på stranden. Det var dock inget vidare badväder. Jag frös. 
 
 
Hotellet hade också några husdjur. Flera vildkatter huserade vid poolområdet. 
 
 
Alldeles bredvid hotellet låg Yumbo shopping center. Där fanns mestadels restauranger och barer men också shoppingmöjligheter. Vi trodde att det skulle höras musik och störande ljud därifrån om nätterna men som tur så gjorde det inte det. Gick dock bara igenom där några gånger under veckan, kändes inte bra att gå där då man inte fick gå ifred för alla inkastare som ville ha in oss just till deras restaurang. Vi gick till ett svenskt ställe istället, Playa del Sol som inte heller låg så långt borta från hotellet. Där hade de bra och billig mat, så vi åt där tre gånger under veckan.
 
 
Mätta och belåtna och nöjda med vår första dag på Gran Canaria gick vi tillbaka till hotellet. Det blev ingen sen kväll då vi båda var trötta, men en stund framför tv och Sveriges tv1 hann vi nog med. Lyx med svensk tv på hotellrummet!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0