Frukostsemlor och ledig helg

Samma dag som jag bakade bullar passade jag också på att baka två olika sorters bröd. Det blev "det vanliga knäckebrödet" samt semlor (obs. inte fastlagsbullar). Hittade ett bra recept på semlor i boken "LCHF för kvinnor", som jag inte tror jag testat förut. Gjorde dubbelsats (blev ca 15 småa semlor).
 
3 dl mandelmjöl
4 msk sesamfrön
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 ägg
2 dl turkisk yoghurt
4 msk smält kokosfett
 
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt sedan ägg, turkisk yoghurt och kokosfett. Rör till en jämn smet. Låt degen svälla i ca. 5 minuter.
  • Forma små runda bollar och platta till dem lite. Lägg bullarna på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Smaskens med smör och ost ovanpå!
 
 
Idag blir det inget bakande. Har jobbat dubbelnatt och nu väntar en ledig helg. Snart bär det dock av mot Jakobstad och Kokkola. Blir säkert en rolig dag tillsammans med goda vänner!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0