Förfadern

Förra helgen hämtade jag hem en försenad födelsedagspresent, nämligen "Förfadern" muggen. Nu fattas bara "Hattifnattarna" muggen, sedan har jag alla muggar som finns i butiken just nu. 
 
 
Med sin svarta färg påminner den lite om den gamla muminpappa muggen. Den sticker ut bland de andra färggranna muggarna. 
 
Lite annat nytt i muminskåpet är dessa fyra plastglas. Fyndade dem på Anttila i Jyväskylä för halva priset. Perfekta att duka med då det kommer barn på besök. Tror inte jag behöver vara rädd att blåbärssaft ska färga av sig i dessa glas (och gör den det så är det ingen panik). Rekommenderar er inte att bjuda på blåbärssaft i emaljmuggar. 
 
 
Den gröna kakburken har jag ännu inte fått syn på i butiken. Någon som vet var de säljer dem? Måste ju nog komplettera min samling då jag ändå har de tre andra burkarna.
 
 
Nu ryms det faktiskt inte så mycket mera i den här hyllan. Det går inte att stapla fler muggar på varandra. Skulle inte de där "spjälorna" vara ivägen där frampå, alltså de som ska hålla tallrikar på plats, så skulle det nog rymmas fler muggar. Men nu är ju detta egentligen en tallrikshylla och ingen muminmuggshylla, så får nog snart fundera ut något annat ställe att sätta muggarna på.
 
 
Måste fundera vidare. Inget projekt jag tar tag i idag. Igår flyttade jag på Johnnys samling, alltså alla kalle ankas pocket. De fick flytta upp på vinden. Upp på vinden har de kommit, men bara så långt som till biljardbordet. Där ligger de nu utradade i nummerordning, i väntan på att jag ska orka rada in dem i ett skåp. Man kan inte vara på "städ" humör varje dag. Förhoppningsvis kommer det en dag då "andan faller på". 
 

Kommentarer
Postat av: rememberthiis.blogg.se

Söta grejer :)

2016-06-17 @ 09:00:34
URL: http://rememberthiis.blogg.se/
Postat av: JUNITJEJ

En sådan härlig samling!

Svar: Tack! Jo samlingen den bara växer. :)
Caroline

2016-06-17 @ 11:12:17
URL: http://www.junitjejen.se
Postat av: Malena

Den gröna burken finns vid Citymarket här i stan. Meddela om dubinte hittarvsånkan jag köpa. Oj, vad dubhar mycket mumintelaterat!😃Kommer du att lägga stopp för samlandet tror du? Jag med mina 44 muggar kommer ju i lä!😀

Svar: Okej, jag ska kolla på Cm i stan. Stopp och stopp...några skålar köper jag inte mera, men tackar inte nej om jag får någon :). Samlar mest på muggar och tallrikar eftersom jag använder dem mest. Vill ju dock bli lite annat muminrelaterat också. Skulle t.ex. vilja ha alla muminglas som hamburgar kedjan Max gett ut i Sverige, men har bara 5 olika (vet att det finns fler men inte hur många). Max glasen är ju inte så dyra som arabia muggarna, i Sverige kan man få dem gratis medan de kan kosta 5 euro styck här.
44 muggar är inte dåligt. Jag har 53 och då har jag dubbletter av vissa. Har några emaljmuggar samt två japanska muggar också. Bra att ha ifall man får många gäster! :)
Caroline

2016-06-17 @ 13:47:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0