En campingresa till Jyväskylä och Tuuri

Äntiligen kom dagen som jag väntat hela vintern på, dagen då vi skulle få åka och tälta igen. Fredagen bjöd på varmt och fint väder, man kunde inte klaga. 
 
 
Vädret var varmt ja, men det blåste. Så lite klagade vi nog. Vi var nog ganska skickliga då vi fick upp tältet i motvind, för det blåste inte lite. Efter auktionen på fredag kväll åkte vi raka vägen tillbaka till campingen och kokade lite mat. Sedan såg vi på några avsnitt av en serie inne i tältet. 
 
 
Följande morgon packade vi ihop tältet och for iväg på en loppisrunda. Det var lite svalare denna dag, hela 11 grader. Några loppisfynd blev det inte denna gång. Måste också säga att det inte finns många bra lopptorg i Jyväskylä (har sagt det förr). En liten sväng in till centrum blev det också.
 
 
Ikea har ju inget fullstort varuhus i staden, dock ett "lähipiste". Nåja, vi måste ju åka och se vad det var för ett ställe men det var nog ingen höjdare precis. En liten möbelutställning och några få produkter som man kunde köpa. Kom ut med några servetter och chokladplattor.
 
Då vi är i Jyväskylä är ett besök till Viherlandia ett måste. Några blommor eller växter köpte vi inte, men en god lunch åt vi.
 
 
Då vi kört igenom det "gamla" bostadsmässområdet så var det dags att bege oss mot Tuuri. En kisspaus efter vägen blev det också, fin utsikt hade man.
 
 
Då vi kom fram till Tuuri blev det lite snabb shopping innan vi satte oss tillrätta framför datorn inne i tältet, måste ju se klart serien. Natten blev kall, 4 grader utomhus och 8 grader inne i tältet. Med tre långärmade och två par byxor samt stickasockor uppdragna till knäna så gick det nog bra. Lite fuktigt om fötterna blev det bara. 
 
 
Söndagen bjöd inte heller på något vackert sommarväder. Fortsättningsvis 11 grader, blåst och mulet. Vi tillbringade x antal timmar inne i varuhuset innan det blev dags att åka hem igen. Fastän jag inte hade haft kallt på natten så frös jag hela söndagen, var riktigt skönt att sitta invirad i en tjock filt hela vägen hem.
 
Oberoende om det är kallt eller varmt så är det bara något speciellt med att campa. Lite sjukt kanske man får i ryggen, lite kallt kanske man har ibland. Ibland kan det vara långt till wc:n, speciellt om nöden tränger på mitt i natten. Det är något med det primitiva som jag tycker om. Man kan njuta av sommaren på ett helt annat sätt än vad man gör inomhus. Alla ljud, fåglarnas kvitter, doften av sommar. 
 
Ingen sommar utan camping ♥.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0