En utfärd till Stockholms skärgård med bil

Denna gång blev det inget besök i Stockholms city, vår sista dag i Sverige ville vi göra något som vi aldrig gjort förut, nämligen köra ut till Stockholms skärgård så långt vi bara slapp.
 
 
Började med att köra mot Gustavsberg, sedan vidare ut mot Strömma. I Stavsnäs åt vi en god lunch samt såg på Sandhamns båten. Lockade nog lite att åka iväg med den, men det får bli en annan gång. 
 
 
Sedan trodde vi att vi inte skulle komma längre, men vi körde tillbaka en bit och fortsatte sedan ut till Djurö och Sollenkroka.
 
 
Fina vägar och fin natur överallt. Då vi kom ut mot Sollenkroka märkte vi att vi var "ute på landet" vägen blev sämre. Långt ut i skärgården var det ju nästan motorväg, nåja, fina vägar åtminstone. På vägen tillbaka stannade vi vid Strömma kanal för varsin glass. Strömma var ett vackert ställe, väl värt ett besök antingen med båt eller bil. 
 
 
För några år sedan då vi for på en båtutfärd till Sandhamn så körde vi igenom den här kanalen. Då sa vi att vi skulle köra ut hit med bil, nu äntligen fick vi det gjort. Verkligen en bra bilutflykt. Vill du slippa storstaden och all stress så kör ut till skärgården. Det var knappast sista gången vi körde ut hit.
 
 
Efter att ha njutit av lugnet och naturen utanför storstaden åkte vi till ännu ett ställe vi inte besökt förut, nämligen Mall of Scandinavia. Där var det inte lika naturskönt men ändå en upplevelse i sig. Många exklusiva butiker blandades med vanliga kedjor samt en och annan specialbutik. Många resturanger fanns också i detta enorma köpcenter. De två första timmarna var det gratis parkering, sedan kostade det 15 kr / halvtimme. Ett riktigt bra pris för att vara Stockholm, eller Solna. Några dyra märkeskläder kom vi inte ut med, det enda jag köpte var två rullar presentpapper för 10 kr styck. 
 
 
Då kvällen kom var det dags för oss att säga adjö till Stockholm och Sverige för denna gång. Jag skulle gärna ha stannat längre, men har på känn att vi åker dit snart igen.
 
 
Det var den sommarresan det. Nu inleds planeringen inför nästa års resa, planerna är nog redan ganska klara, men de kan förstås ändras flera gånger under årets lopp. Detta var helt klart en av de bättre sommarresorna, men jag vill nog till Tyskland igen, om inte nästa år så ett annat år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0