Villaavslutning 2016

Sista helgen i augusti är över, så är också villaavslutningen. Denna helg har det också ordnats "We love the 90´s" konsert i Helsingfors, men som vanligt ordnas den alltid fel helg. Är det villaavslutning så är det, finns inget annat ställe att fira den på än på Lillö, som alltid. Skulle konserten ha ordnats en annan helg skulle jag gärna ha farit på den.
 
 
Började lördagen med att jobba till klockan fyra. Sedan hem och vände och sedan direkt till Lillö. Det blåste hårt, 19 m/s vid Replotbron. Tidigare på dagen hade det blåst 25 m/s. Ganska högt vatten var det också. Något vidare båtväder var det alltså inte.
 
 
Vi började med att grilla lite korv, sedan blev det ett parti Ticket to ride. Efter spelomgången tog vi samt Ulli, Cilla och William en promenad till fladan. Tror faktiskt inte jag varit dit tidigare i år. Där är det alltid så fint.
 
 
Sedan gick vi genom skogen tillbaka, alla var inte så nöjda med valet av väg, men vi kom oss ur skogen helskinnade. De flesta av oss fortsatte sedan promenaden till ett annat ställe. Jag hittade några kantareller som jag gav åt mamma. Tydligen kom jag nog ihåg var man skulle söka efter dem, fastän jag inte letat efter kantareller där på vem vet när.
 
 
Lite senare var det dags att börja förbereda för "kräftkalaset". Eller vad vi nu ska kalla det, de flesta av oss åt inga kräftor, vi hade ju så mycket annat gott på bordet. I min mage slank det dock ner en och annan kräfta samt desto fler rökta räkor, mmm vad gott! 
 
 
Såklart måste vi beundra solnedgången också.
 
 
Sedan var det dags för vissa av oss att smälla lite "bomber" och smällare. En och annan raket sköts också, jag höll mig till "sprakanstickor".
 
 
Något bastubadande, dopp i havet eller båtutfärd blev det inte, men vi överlevde nog ändå. En riktigt bra och lite annorlunda villaavslutning blev det sist och slutligen. Fastän det heter villaavslutning så har jag inte avslutat villasäsongen för i år. Hoppas ännu på att få fara ut med båten och kanske, men bara kanske sova ännu en natt på Lillö. Jag vill ju inte att sommaren ska vara slut riktigt ännu, men jag antar att jag snart få ge med mig och låta hösten anlända.
 
Nu tar vi nya tag och låter den nya veckan börja, snart är september här och jag väntar redan på nästa sommar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0