Bär, bär och mera bär

Just nu borde man gå till skogs och plocka blåbär, hallon och snart lingon också. Känns så synd då bären bara lämnar kvar att ruttna i skogen till ingen nytta. Igår gick jag inte till skogs, men ändå plockade jag 1,5 liter hallon här runt gården. Hallonen börjar nog ha gjort sitt för i år, många var redan dåliga. Whiskas var förstås också med och plockade. Mitt i allt ville hon komma upp i famnen så hon började klättra upp längs mitt ben, det var mindre skönt. 
 
 
Röda vinbär växer lite här och där på den här gården. Det fanns faktiskt någon buske bakom uthuset också. Förutom den ena stora på gården så växer de i skogsbacken, bredvid häcken samt på roskishögen också. De flesta är röda, men någon är också vit. Har två svarta vinbärsbuskar, men de vill inte växa så bra. Gröna vinbär finns också, men på den busken kommer det inte så många bär. Började plocka lite röda vinbär från den stora busken igår, plockade en halv hink som jag sedan tog till jobbet. Lika bra att ta dit dem då vi själva inte gör något av dem. Har ju ännu saft från något år tillbaka i frysen. 
 
 
Denna dag började med ösregn. Men lagom till att jag slutade jobbet klockan nio i morse så slutade det regna. Blev sedan gymmet och nu sitter jag och funderar vad jag ska göra resten av dagen. Är mitt uppe i en spännande bok, så jag tror nog det blir hängmattan och en läsestund. Sedan kan det hända att jag plockar lite mera bär. Men nu först MAT, är vrålhungrig!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0