Mango cheesecake

Botten:

150 g mandelmjöl
30 g fibrex
45 g hasselnötsmjöl
150 g smör
3 msk sötningsmedel
kanel
kardemumma
(pepparkakskrydda)
 
Fyllning:

400 g philadelphia ost
250 g mascarpone
1 dl sötningsmedel
2 tsk vaniljpulver
3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
2 burkar mangopuré (barnmatsburkar)
lite limesaft
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop mandelmjöl, fibrex, hasselnötsmjöl, sötningsmedel och kryddor. Smält smöret och blanda i det i mjölblandningen. Rör ihop till en smet. Platta ut smeten i en form (ca 28-30cm) med löstagbar kant. Grädda bottnen tills den får en gyllenbrun färg, ca 10 minuter. Låt svalna helt.
 
Lägg gelatinbladen i blöt ca 10 minuter. Vispa Philadelphia, mascarpone, sötningsmedel och vaniljpulver tillsammans i en skål. Smält gelatinbladen i en kastrull med ca 1msk vatten. Ta kastrullen av plattan så fort det har smält. Låt svalna lite. Vispa ner gelatinet i ostmassan.
 
Blanda ner mangopurén och limesaften. Vispa grädden till ett hårt skum och vänd ner det i ostmassan. Häll smeten i kakformen och låt kakan stå i kylskåp ca 4 timmar eller längre. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0