Tillbakablick 2014 April-Juni

APRIL
 
Månaden började med tvätt av sofföverdragen, äntligen fick de se lite vatten! Och till min förvåning krympte de inte! Ändrade om lite i vardagsrummet. Bokhyllan som Johnny gjort hittade sin plats.
 
 
Firade min syster Elisabeth som fyllde hela 25 + 25 år. Blev en hel del pass på gymmet. Var på mässa i Botniahallen samt firade Johnnys bror som fyllde år. 
 
 
Var på en roadtrip till Tammerfors och Ikea tillsammans med mina systrar. Första gången vi åkt någonstans tillsammans vi tre ( i alla fall i vuxen ålder). Det blev påsk med traditionsenlig påskbrasa vid Marthagården. Fick spysjukan för andra gången detta år, inte roligt. Besökte Lind´s Kök i Närpes och åt god mat.
 
 
Det var 16-17 grader varmt kring den tjugonde, riktigt skönt väder. Johnny fyllde år. Rensade en blombänk. Åt ute på terrassen för första gången detta år. Linda-Marie fyllde jämna 30 och bjöd på Barbie tårta. Firade Valborg tillsammans med goda vänner och en hel hög med musslor.
 
 
MAJ
 

Maj var en händelserik månad. Månaden började bra med Första maj samt en resa till Fyndmarknaden i Luleå. Dessutom täckte vi in golvvärmerören under trappan. Kunde inte ha blivit bättre.
 
 
Våren var här och jag njöt av all grönska utomhus. Såg på Eurovisionen. Firade morsdag. Åkte på en oförglömlig kursdag till Tammerfors, ett gott skratt förlänger livet.
 
 
Började förbereda inför kalas i slutet av månaden. Gjorde många loppisfynd och var på årets första (av många) gårdsloppis. 
 
 
Var på gott humör och det blev ännu varmare väder. Njöt av solen på terrassen. Tog en tur till Seinäjoki (två gånger) och köpte några sittdynor, på samma gång blev det förstås loppisbesök. 
 
 
Tog en cykeltur i det grönskande landskapet. Njöt av doften av hägg och försommarvärmen. Var på årets första auktion. Bokade resa till Gotland. Var lite nervös inför allt kalasande som närmade sig.
 
 
Så kom dagen, dagen då jag fyllde jämna 30 år. 30-års kris? Ja, nog kan man säga det. Men egentligen var det som vilken annan dag som helst. Blev dock uppvaktad både på jobbet och hemma, mycket uppskattat! Det blev sedan dags för kalas i dagarna tre. Var en rolig och minnesvärd helg. 
 
 
 
JUNI
 
Den första sommarmånaden började med värme. Målade en kommod, solade samt läste på Hygienkompetenstent (som jag klarade galant!). Hade gårdsloppis här hemma, det var roligt och lyckat. Tog också en runda via de andra gårdarna som var med, det var intressant.
 
 
Tog årets första dopp på Lillö. Satte ut båten men det blev ingen åktur pga för lågt vatten. Var på Miljoona Kirppis till Tuuri, körde hem via Lapua och Simpsiö. 
 
 
Var på Loppisrace till Munsala. Det blev midsommar. Firades traditionsenligt med goda vänner och midsommardagen på Lillö. Firade pappa. Där emellan blev det lite jobb också. En premiärtur med båten blev det också. 
 
 
Lunchade på Strampen. Planterade jordgubbar i vårt gamla potatisland. Sommarsemestern började, 5 veckors ledighet att se framemot. Testade pizzabuffén vid Tesses Café, smaskens! Var på auktion till Yttermark och på Loppisrace till Nykarleby. Juni var en bra månad. 
 
 
Fortsättning följer...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0