Formbröd LCHF

Igår kände jag för att baka något så då blev det ett formbröd. Receptet hittade jag på bloggen 56kilo.se. 
 
Ingredienser:
 
4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
5 dl yoghurt (t.ex. turkisk yoghurt)
 

Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader (ej varmluft).
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga. Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 10 minuter.
Smörj en form eller klä den med bakplåtspapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över (jag valde sesamfrön). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.
 
 
 

 

Kommentarer
Postat av: Imagine

Vad är pofiber? Finns det något man kan sätta i stället mjöl? Brödet ser intressant ut så jag tänkte pröva det. Hälsningar Charlotte

Svar: Gå in på den här adressen och läs mer om pofiber: http://www.semperglutenfritt.se/pofiber

Vet inte vad man kan sätta istället. Är ju ett lchf bröd så då ska inget vanligt mjöl tillsättas.
Caroline

2015-02-11 @ 19:21:29
URL: http://chaste.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0