Tigerkaka Lchf

Igår rörde jag ihop två tigerkakor. Har aldrig gjort en tigerkaka förut, så det var ett experimet, men kakorna blev nog godkända.
 
Ingredienser
4 ägg
2 dl sötning
100 g smält smör
0,5 dl vatten
0,75 dl mandelmjöl
0,25 dl fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
 
1/3 av smeten
2 msk kakao
3-4 msk vatten
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och sötning poröst. Häll det smälta smöret och vattnet i smeten och blanda väl. Blanda alla torra ingredienser och rör ner.
 
Ta 1/3 av smeten och blanda i kakao och vatten. Späd med ytterligare vatten om smeten blir för trögflytande. Häll hälften av den ljusa smeten i en form (liten sockerkaksform). Häll i den mörka smeten och sedan resten av den ljusa. Sätt in formen mitt i ugnen. Grädda i ca 40 minuter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0