En liten semesterresa

Igår kväll kom vi hem från vår Tallinn resa. Blev en natt på hotell i Helsingfors och sedan två nätter i Tallinn. Vädret kunde förstås ha varit bättre, snöslask i Helsingfors på måndag och regn och blåsigt väder i Tallinn på tisdag. Men tyvärr får man inte beställa vädert. Var nog en bra resa ändå. Skönt att komma bort från vardagen en stund.
 
 
Vi bodde första natten på ett hotell lite utanför Helsingfors centrum, ganska nära Östra centrum. Det var ett ganska slitet och gammalt hotell, men de hade nog försökt piffa upp det lite. Något att klaga på fanns direkt inte. Rummet var helt okej, nästan havsutsikt bara man kollade mellan tallarna. Gratis parkering och gratis frukost, det viktigaste ingick i priset. Var lyxigt att få ha hela resturangen för oss själva vid frukosten. Fanns det några andra gäster på hotellet kunde man fråga sig.
 
 
På måndagen blev det en loppisrunda, men berättar mera om den i ett annat inlägg. 16.30 tog vi båten över till Tallinn. Båtfärden tog ju endast två timmar, vilket vi tyckte var riktigt passligt. Vi hann äta på stående bord i lugn och ro, samt ta oss en rundtur i Taxfreen. Dessutom blåste det ganska hårt och gick stora vågor, skönt att inte behöva sitta 12 timmar på båten då. Enda bekymret var om vi skulle ha några väskor kvar då vi hade lämnat in dem till ett bagage rum då vi steg ombord, men allt var nog i sin ordning och väskorna fanns kvar då vi skulle hämta ut dem.
 
 
Då vi kom iland möttes vi som tur inte av något snöslask, men det blåste hårt. Vi hade inte med någon bil över till Tallinn så nu fick vi traska iväg till hotellet som låg ca 1,3 km från terminalen. Vi checkade in på Tallink Spa and Conference hotell. Sedan tog vi på oss badrockarna och gick till poolen. Det fanns flera olika bastun att välja bland, men poolerna var lite väl kalla för min smak. En ute pool fanns också. Då vi hade badat färdigt gick vi iväg och handla lite smått och gott. Tur att butiken hade upp enda till klockan 23. Efter en dag på språng kändes det skönt att få krypa in under ett varmt täcke.
 
 
Fortsättning följer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0