Lchf Snickers Cheesecake

Förra helgen lyxade vi till det och lagade en cheesecake. Receptet tog jag från nätet och det hittar du här.
 

Botten
2 dl jordnötssmör
1,5 dl jordnötter
1 ägg
2 msk valfri sötning

Fyllning
2 äggvitor
2 dl grädde
300 g philadelphiaost
2 äggulor
0,5–0,75 dl valfri sötning
2 krm vaniljpulver

Topping
85 g mörk choklad (sockerfri) eller Steviasötad choklad
2 msk grädde
1 msk jordnötssmör
½ dl hackade jordnötter

Gör så här

Gör botten genom att mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller mixer. Jordnötterna behöver inte bli finfördelade. Tryck ut i en form med borttagbar botten. Grädda i 180 grader, i cirka 10–15 minuter. Låt svalna.

Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt. Vispa grädden fluffig och vispa i Philadelphiaost och äggulor. Blanda i sötning, vaniljpulver och äggvitorna. Häll i smeten i formen.

Smält chokladen tillsammans med grädde och jordnötssmör på låg värme. Rör samman. Dekorera cheesecaken med chokladen och toppa med hackade jordnötter. Ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar. 

Ställ gärna fram cheesecaken ungefär en halvtimme innan det är dags att servera så att den inte blir så hård.

 

 
Johnny följde dock inte receptet till punkt och pricka, han satte gelatinblad i chokladsmeten så det blev inte någon fryst cheesecake. Den smakar säkert bättre om den varit i frysen. Annars var det inget fel på smaken, helt okej, en mättande kaka.
 
Testa så får du se om det är en kaka i din smak.

Kommentarer
Postat av: Imagine

Den cheesecaken ser verkligen läcker ut! Mums!

2014-03-08 @ 16:08:02
URL: http://chaste.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0