Hemmagjord müsli

För några dagar sedan lagade Johnny lite müsli, det blev riktigt gott.
 
Här kommer receptet:
 
100 g mandelspån
100 g krossade hasselnötter
1,5 dl kokoschips
0,5 dl riven kokos
2,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl sesamfrön
1 dl hela linfrön
100 g hackade valnötter
(1 dl nyponskalmjöl)
1 dl vatten
1 dl kokosolja
2 msk stevia (sötningsmedel)
1 msk kakao
(1 tsk cacao & chilli krydda)
 
(Han hittade inget nyponskalmjöl samt cacao & chilli krydda i butiken.)
 
Gör så här:
 
1. Blanda alla torrvarorna i en bunke. Tillsätt kokosoljan och vattnet, rör om.
 
2. Häll ut allt på en bakplåt med bakplåtspapper.
 
3. Rosta i ugnen i 150 grader i 15 minuter.
 
4. Rör om och låt müslin vara ytterligare 15 minuter i ugnen.
 
5. Rör om igen. Stäng av värmen och låt stå med ugnsluckan lite på glänt, gärna i någon timme eller mer så att müslin blir riktigt torr. 
 
Servera gärna med turkisk yoghurt, bär och frukter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0