Gammaldags julkort

Visst var julkorten finare förr i tiden? I alla fall jag kan tycka det. Idag skickar man ofta ett foto med egna barn eller djur som motiv (Molly o Whiskas får nog oftast pryda våra julkort också). Visst har det sin charm, och är ju roligt på sitt sätt. Missförstå mig inte nu, det är inget fel på nutidens julkort. Men själva julstämningen och känslan i dagens kort är nog en helt annan än i de gamla. 
 
 
Av korten ovan är mina favoriter tomten som sitter på höskullen med katten samt tomten som står utanför ett hus med en lykta i handen. De här korten ger mig julstämning.
 
För några dagar sedan damp postens julhälsningskuvert ner i brevlådan. Lite tidigt kan man tycka, men snart är det dags att skicka julkort igen.
 
Brukar du skicka julkort?

Kommentarer
Postat av: malena

Jag tycker också mycket om gamla julkort!:) Det finns nog fina idag också ,men de är ofta dyra. Jag brukar varje år tänka att vi inte ska skicka julkort, men nog blir det väl av i år också! Nu är det två veckor till vår träff...Hur mår du?

Svar: Jo det e nog så! Är ju nog roligt att få julkort, men det blir alltid samma stress varje år, vem ska man skicka till, var finns alla adresser osv. Det är sådär med ryggen, fast lite bättre idag. Men man ska inte ha för höga förhoppningar,men ska på magnetröntgen på torsdag så hoppas det klarnar då. Ser framemot vår träff, vi ska nog träffas oberoende hur jag känner mig. Får ju se då den dagen kommer vad vi gör. Huvudsaken vi träffas.
Caroline

2013-11-11 @ 11:06:51
Postat av: Anonym

du har så rätt förr var det roligt med julkort å fina var de.nu börjar det bli lite plågsamt att skicka.t.ex åt såna som man inte träffar bara skickar julkort.nåja lovar varje år att nu...men skickar i varje fall

Svar: Tycker det är bra att man håller traditionerna vid liv. Tråkigt med julhälsningar bara på nätet. Blir ju mer personligt med ett kort skickat på posten. Man behöver ju inte skicka åt hela släkten, men nog är det svårt att kunna begränsa sig, blir ju oftast nog att man skickar åt de man brukar skicka.
Caroline

2013-11-11 @ 14:11:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0