Knäckebröd

Bakade knäckebröd idag. För första gången. De blev nog över förväntan.
 
Ingredienser: 
2,5 dl mandelmjöl
1,5 dl solrosfrö (mixade till mjöl)
0,5 dl sesamfrö
0,5 dl olivolja
0,5 dl fiberhusk
3 msk pofiber
3 dl varmt vatten
flingsalt
 

Gör så här 
Blanda allt utom saltet, häll ut på ett bakplåtspapper. Platta till degen lite, lägg ett annat bakplåtspapper över och kavla ut degen till en tunn platta (täcker en hel plåt). Strö över flingsalt (inte för mycket). Grädda i 175 grader i ca 40 minuter, ta ut brödet och skär det i rutor. Ställ in brödet igen, stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärmen. Brödet ska se torrt ut och ha fått färg.

 

 
De kunde ha fått vara 5 minuter längre i ugnen, vissa blev lite mjuka, eller så borde jag ha kavlat ut degen ännu mera. Smaken var det dock inget fel på. Smaskens med smör och medwurst!

Kommentarer
Postat av: JUNITJEJ

Vad gott med hembakt knäckebröd!

Svar: Javisst! :)
Caroline

2013-03-27 @ 20:29:41
URL: http://www.junitjejen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0