Målat, lackat och haft besök

Har "arbetat" hela dagen fram tills nu. Ja med lite avbrott för mat och husvisning. Ulli, Ove, Jens, William och Anselm var hit en sväng och såg på huset. Alltid trevligt då man får besök! :)

Målade den vita stockväggen ett andra varv.




Burken med lack som jag skulle lacka med visade sig vara brunt lack, men som tur hittade Johnny två öppnade burkar med genomskinligt lack där hemma så jag kunde börja lacka stockväggarna i alla fall.



Lackade mellan stockarna på denna stockvägg så att lindrevet och mossan som finns bakom ska hållas på plats.



Lacket tog slut så hann bara lacka halva väggen.

Nu är också alla taklister uppe i mittersta rummet på vinden.




Nu förtjänar jag nog en fastlagsbulle efter allt jobb. Tror det blir att slappa resten av dagen och se något avsnitt av Tre kronor. Ikväll kommer ju Melodifestivalen igen, alltid intressant att se på Sveriges uttagningar till skillnad från Finlands som jag knappt sett på nångång.


Kommentarer
Postat av: Nanna

Hej! Googlade stockväggar å hittade hit :) vilket fint renoveringsprojekt ni har på gång!! Får man fråga så här hur du gjorde med stockväggarna? Jag har också stockväggar jag vill måla vita. Lackade du alltså först? Viljen färg har du använt? Är det nåt man behöver tänka på? Tackar på förhand!

Svar: Lackade vissa stockväggar, de som jag ville ha träfärgade. De vita målade jag bara med vanlig vit väggfärg (om jag inte minns fel). Tvättade och skrapade väggarna noga innan jag började måla/lacka. Får se hur länge den vita färgen håller. Säkert kan man måla med andra färger också, men vanlig väggfärg funkade nog.
Caroline

2013-08-20 @ 14:54:00
Postat av: Nanna

Tack för snabbt svar! Känns de annars täta, väggarna? Tvättade du med nåt speciellt? *amatörrenoveraren*

Svar: Tätade väggarna med lindrev, blev riktigt bra! Var bara att tynga in linet med en kniv eller liknande. Eftersom vissa väggar är mellanväggar så var det inte så noga med att det blev tätt, men tycker nog det blev bra iaf. Den ena väggen är en "yttervägg" men vi har isolerat huset utifrån så hade inte så stor betydelse om det blev tätt, men var ändå lite mera noga då jag tätade den väggen. Tvättade väggarna med tallsåpa och vatten.
Caroline

2013-08-20 @ 15:39:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0