Fiberkabelsmöte i Nedervetil

Igår kväll var Johnny och jag på "fiberkabels" möte till Nedervetil. Fick veta lite mera om fördelarna med fiber. Förutom snabbare internet så skulle man t.ex. få tillgång till IP-tv. För att kunna se på IP tv måste man också ha en IP-tv box, men det behövdes inget kort som till digiboxarna. Det fanns också många finesser med IP.

T.ex. med ReTV-tjänsten kan man titta på program en vecka bakåt i tiden. Man behöver alltså inte själv ställa in att man vill banda in ett visst program en viss tid, utan boxen bandar automatiskt in hela veckans program från ett flertal kanaler (gällde dock inte alla kanaler).

SPIN är en inspelningstjänst där du kan spela in pågående program eller program som är listade i Programguiden. Detta fungerar ungefär som på en inspelningsbar digibox. Finessen med detta var dock att om man i slutet av ett program kommer på att man vill banda in programmet så bandar det in från programmets början, fastän man alltså började banda i slutet! Ganska häftigt tyckte jag!

Med den internet anslutning vi har idag skulle vi inte kunna se på IP-tv eftersom det kräver att man är ansluten till en fiberkabel.

Mer info finns att läsa på: http://www.knt-net.fi/index.php?cid=1

Får se nu om vi skulle få igång något fiber-projekt här i byarna, just nu går det nog lite trögt...


Hit var vi, till Gillestugan i Nedervetil. (Som jag först trodde var en kyrka!) :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0